Tudat-OM blog

felebredes

Egyszerűen fel kell ébrednünk!

Mert jelenleg az emberiség mély álomban leledzik, miközben meg van győződve arról, hogy okosan, ésszel, és logikával éli az életét. Ezt az álmot pedig úgy hívják, tudatlanság. Nézz csak körül! Mit értünk el az elmúlt 10 ezer év alatt? Semmit. Ugyan úgy szenvedünk, menekülünk a félelmeink elől, miközben kritizálunk, és folyton másokat okolunk a velünk történtekért. Sürgetjük az időt, rohanunk, szaladgálunk, mint a mérgezett egér. Mindent érteni, elemezni szeretnénk, és mindent meg akarunk szerezni. Birtoklási vágya az emberiségnek kielégíthetetlen.

Az emberi elme, ami önmagában egy csodás ajándéka az Univerzumnak, napjainkra tomboló, fékezhetetlen szörnyé nőtte ki magát. Az elme megállíthatatlan gondolatviharai mindent besötétítenek és elpusztítanak benned és körülötted egyaránt. Figyeld csak meg, mi zajlik a világban! Az emberek egymást tépik, gyilkolják gondolatban, a szavakon át, és tetteikkel. A félelem, a mentális és fizikai erőszak olyan általánossá vált, mintha eredendő lényünk természete lenne.

És mindeközben minden egyes emberi lény valójában a boldogságot áhítja, keresi, kutatja.

Az elme folyton meg akarja találni a végső okot, az okot a boldogságra. Logikával akarja feltárni a boldogsághoz vezető utat, módszert. De a logika az elme által kovácsolt fegyver. Aki ezzel akarja meghódítani a világot, semmire sem fog jutni. Mert a harcnak, a hódításnak, az erőszaknak semmi köze sincs a boldogsághoz. Ezek csak boldogtalanságot fognak hozni. Ezt látjuk jelenleg a világban. De az emberiség zömének sajnos ezek a tények fel sem tűnnek, mert oly természetessé váltak az egós reakciók, viselkedésformák, hogy ezeket hiszik „normálisnak”.

A félelem, a harag, a düh, a féltékenység, az irigység, a kritizálás oly mértékű energia veszteséggel járnak, amit nem lehet hosszú távon elviselni. Ezek mind szép lassan elszívják minden erődet, legyengítenek, és idővel megbetegítenek. Talán szeretsz szenvedni, szeretsz betegnek lenni? Nyilván nem. Miért hagyod hát, hogy az egód az orrodnál fogva vezessen?

Az emberiség egyetlen reménye, hogy felhagy a teljesen felesleges életenergia pazarlással.

Felejtsd el a sértődést, a haragot, ne kritizálj másokat, mert ezek a viselkedésformák még sosem segítettek rajtad, csak romboltak. Ha mélyen magadba nézel, ezt te is tudod. Lassíts le, fordulj önmagad felé, és találd meg újra a szívedet! Tanulj meg parancsolni az elmédnek! Csillapítsd le a gondolat viharokat a fejedben! Ne feledd: az elméd van érted, és nem fordítva.

Találd meg valódi teljességedet, találd meg önmagad! És tanulj meg újra szeretni! Őszintén, feltételek nélkül. Ez az, ami eloszlathatja a felhőket a nap elől. És a boldogság melléd szegődik, elválaszthatatlan társként. Ezt hívom én felébredésnek.

Földi Gábor Shanti

Szeretnél többet megtudni az energiák világáról? A tudatos teremtésről? Az Univerzum ok-okozati összefüggéseiről?Látogass el a témát részleteiben taglaló kurzusunkra vagy esti előadásunkra!

Energia harmónia kurzus (ENHA) >>>

Energiák és tudatosság előadás >>>