Női és férfi szerepek megélése

Befogadás – a láng fellobbanása

Egy harmonikus és boldog párkapcsolatban a legfőbb motivációs erő a boldogsággal teli befogadás. Itt arról van szó, hogy a másikat olyannak szereted, amilyen. Hiszen Őt szereted. És Ő olyan, amilyen. Egyszerűen örömet okoz a lénye, örömet okoz a létezése. Ettől boldogsággal teli ez az elfogadás. Valójában ez a csillagegyüttállás csak a szerelem lángra lobbanásának pillanatban valósul meg. Ott viszont tökéletes harmóniában és egységben van jelen.

Elvárás – amikor a dolgok rosszra fordulnak

Az emberi személyiségünkből fakadóan a befogadással mindig szemben áll az elvárás. Minden személyiséghez társulnak elvárások. Van egy elképzelésed a munkádról, a családodról, az életkörülményeidről, és persze a párodról is. Természetesen az elvárásaid az egós személyiséged elengedhetetlen részei, így ezek a párkapcsolataidban is jelen vannak. Ott a kezdetekben, a szerelem lángra lobbanásánál még a boldogsággal teli elfogadás erősebben világít, és tündöklő fényénél minden más halványabb. De előbb vagy utóbb az esetek döntő többségében megjelenik az elvárás.
A gondok, a gondjaid akkor kezdődnek, akkor fogod problémásnak érezni a kapcsolatodat, amikor az elvárásaid elkezdenek az elfogadás fölé kerekedni. Ebben a pillanatban a figyelmed sokkal inkább párod azon tulajdonságaira fordítod, amelyeket nem szeretsz, amelyeket szeretnél megváltoztatni. De ha már meg akarod változtatni párodat, akkor valójában már nem Őt szereted, csak az elvárásaidat. Tudom, ezek csak szavak.  Általános elvek. Valójában nincs két egyforma ember, így két egyforma párkapcsolat sem. Minden kapcsolat, így minden probléma is egyedi. De mindig van megoldás is, csak éppen az is mindig egyedi.

parkapcsolat1

Harmónia – a tűz táplálása

Amikor elfogadással és tudatos befogadással képes vagy a párod felé fordulni, akkor, de csak akkor megőrizheted a kezdetekben megismert harmónia adta boldogságot. Amikor hagyjátok egymást olyannak lenni, mint amilyenek valójában vagytok, és képesek vagytok felfedezni minden csodát egymásban, akkor képessé váltok megélni a valódi örömöt, amit egy párkapcsolat adhat.
Élni és élni hagyni…

Változás – játék együtt, egymásért

Természetesen egy párkapcsolat, legyen az bármilyen formában vagy keretek közt, egy társas játék. Mindig kettőn áll a vásár. Folyamatosan változol, a párod is folyamatosan változik, így a kapcsolatotok is a folyamatos változás, megújulás örök érvényű elve alapján létezik. Ha együtt tudtok változni, ha együtt tudtok áramolni ezzel a változással, sok-sok éven, évtizeden keresztül boldog párkapcsolatban élhettek.
Az esetek döntő többségében az ego erre nem képes. És szép lassan, az idő előrehaladtával elvárásaid felemésztik a kapcsolat adta boldogságot. De ennek nem kell így lennie. Ha figyelsz, és felfedezed az alapvetően hibás programokat, amik benned és párodban is futnak,

parkapcsolat2

Boldogság – a cél, ami maga az út

Egy párkapcsolat csak akkor lesz boldogságot nyújtó kapcsolat, ha a benne lévő személyek boldogok. Ezért a terápiás beszélgetések, együttlétek folyamán mindig a résztvevő egyénekre fókuszálunk. A cél nem az, hogy mindenáron megmentsünk egy kapcsolatot. A cél, hogy az egyén rátaláljon a hőn áhított boldogságra. De kétségtelen tény, hogy a párkapcsolatokban semmihez nem fogható boldogságra lelhetsz.

Ezért itt bármi megtörténhet…

Ismerd meg önmagad és kedvesed!
Ismerd meg párod motivációit, hogy ezáltal értsd és megértsd Őt és reakcióit!
Legyetek együtt boldogok egy harmonikus párkapcsolatban!

Földi Gábor
Life Coach

Az ülések helyszíne: Tudat-OM Önismereti Műhely, 1149 Budapest Várna u. 12.

A konzultáció díja: 10.000,- Ft / 1,5 óra


Jelentkezz itt konzultációra!

Név *

Email cím *

Telefon *

Mire szeretnél jelentkezni? *
Energetikai kezelésPárkapcsolati tanácsadásÉletvezetési tanácsadás

Üzenet

Írd be az ellenőrző kódót!
captcha