Mi a Prána gyógyítás?

“A legcsodálatosabb élmény, ami bennünket érhet, a misztikum. Minden igazi művészet és tudomány születését a misztikum alapérzése övezi. Aki nem ismeri, akit nem tölt el már csodálattal, az félig már halott, és köd ereszkedett a szemére.”

Albert Einstein

A tökéletes ember

Ha hiszed, ha nem, legbelül minden ember tökéletes úgy, ahogy van. Mindannyiunkban ott lapul a képesség, hogy segítsük saját magunk, vagy akár mások gyógyulását. Nincs más dolgod, mint hogy ezt az ősi tudást, ezt az ősi és kimeríthetetlen energiát (amit pránának is hívunk) felébreszd magadban, és saját, illetve mások gyógyulásának szolgálatába állítsd.

A módszer

Choa Mester egy olyan szelíd és gyengéd gyógyító módszert dolgozott ki, melynek technikái bárki számára könnyen elsajátíthatóak. Nem kell különös képességekkel születni, vagy varázslónak lenni. Kifejezetten a mai kor emberének szánta energia gyógyászati rendszerét. A módszer az ősi tanításokat alapul véve, az embert mint élő egész egységet veszi figyelembe. A fizikai testet, és az azt körülvevő energia mezőt (mely ma már műszerekkel is mérhető) együtt kezeli, így érve el egy harmonikus, kiegyensúlyozott állapotot, mely a gyógyuláshoz és egészséghez vezet.

A világsiker titka

Ezt az energia gyógyászati módszert, a prána gyógyítást a világ több klinikáján is nagy sikerrel alkalmazza egyre több orvos is a nyugati, egyetemes orvoslást kiegészítve. A Távol-Keleten, az Egyesült Államokban, és Nyugat-Európában több kórházban használják nagy sikerrel a prána gyógyítást, mint alternatív, kiegészítő terápiát. A Mester álma az volt, hogy az emberek ismerjék fel: az ősi energiagyógyászati módszerek és mai klinikai gyógyászati rendszerek együttesen sokkal nagyobb eredményességgel segíthetik az ebereket a gyógyulásban.

Mi a prána?

A prána a mindent életben tartó kozmikus energia. Nélküle nem létezne élet, elengedhetetlenül fontos egészségünk megtartásához, vagy a gyógyuláshoz. A prána az az életenergia, életerő, amely életben tartja a testet és óvja az egészségét. A fizikai testünket kívül-belül áthatja ez az energia. A fizikai testünket körülölelő energiamezőt aurának hívjuk. Az energia, vagyis a prána úgy áramlik testünkben, mint ahogy a vér áramlik az érrendszerben. Ennek az energiahálózatnak, prána-hálózatnak vannak fontos energiaközpontjai, ezeket csakráknak hívjuk. Ezeken az energiaközpontokon, csakrákon keresztül áramlik az életenergia testünkbe.
Alapvetően három fő forrásból vehetjük fel ezt az energiát:
A napból – szoláris prána
A levegőből – levegő prána
A Földből – Föld prána

Szoláris prána

A szoláris prána a napfényből származik. Élettel tölti fel az egész testet, és jó egészséget biztosít. 5-10 perces napfürdőzéssel és a napon állni hagyott víz fogyasztásával vehetjük fel.

Levegő prána

A levegő pránát légzéssel, illetve közvetlenül az energiatest (aura) energiaközpontjain (csakráin) keresztül szívjuk magunkba.

Föld prána

A talajban található prána a Föld prána. Ezt a talpunkon keresztül szívjuk magunkba. A mezítláb járás növeli a test által felvett föld prána mennyiségét. A beszívott föld prána fokozza a vitalitást, növeli a munkaképességet, és fejleszti a tiszta gondolkodás képességét.
Gyógyítás elősegítésének céljából a prána, vagyis az életenergia más élőlényeknek tudatosan átadható. Ezáltal támogatjuk és felgyorsítjuk a szervezet öngyógyulási folyamatait. Ez a gyógyítási technika a természet törvényein és a prána energia pontos ismeretein alapszik.

A prána gyógyításról

A prána gyógyítás az emberi test általános felépítésén alapul. Az emberi test alapvetően két részből áll: a látható fizikai testből és az energiatestnek nevezett, szemmel láthatatlan energiatestből.
A prána gyógyítás ősi tudomány és gyógyító művészet, amely az egész fizikai test gyógyítását pránával (életenergiával) éri el. Choa Kok Sui Mester ezt az ősi módszert felhasználva, átdolgozva tette érthetővé és elérhetővé a mai ember számára a prána gyógyítást.
A kezelés során felmérjük a test energetikai állapotát, meghatározzuk az energia áramlás zavarait (az energia blokkokat), melyek végül a fizikai test panaszait és betegségeit okozzák. A prána gyógyítás alaptechnikáinak tudatos használatával eltávolíthatók ezek a zavarok az energiarendszerből. A fizikai test közérzetének javulása legtöbbször azonnal vagy rövid idő elteltével bekövetkezik.

Kinek ajánljuk?

A prána gyógyítást mindenkinek érdemes megtanulnia, különösen szülőknek, mivel nagyon gyorsan és nagyon hatékonyan gyógyíthatók vele olyan kisebb-nagyobb betegségek és problémák, mint a fogfájás, a fejfájás, a láz, a torokgyulladás, beütött testrészek stb.

A Prána Gyógyítás Alapelvei

  • A prána gyógyításnak nem célja, hogy a hagyományos gyógyítást felváltsa, csupán kiegészíti azt. Ha a tünetek nem szűnnek vagy súlyos betegségről van szó, forduljunk azonnal orvoshoz és egy tapasztalt prána gyógyítóhoz.
  • A prána gyógyítók nem orvosok, de orvosok lehetnek prána gyógyítók.
  • A prána gyógyítók nem állítanak fel diagnózist.
  • A prána gyógyítók nem írnak fel gyógyszereket és gyógymódokat receptre.
  • A prána gyógyítók nem avatkoznak be a felírt gyógyszeres és egyéb orvosi kezelésbe.
    Choa Kok Sui Mester

A 11 főcsakra

A csakrák olyan forgó, örvénylő energiaközpontok, amelyek szabályozzák és életenergiával töltik fel a fizikai testet. A csakrák olyanok, mint az erőművek, életenergiával, vagyis pránával látják el a szerveket, testrészeket, és az egész fizikai testet. Amikor az erőművek rendellenesen működnek, a létfontosságú szervek megbetegszenek, mert nem kapnak elegendő életenergiát a megfelelő működéshez. A prána energia elsősorban a csakrák segítségével szívódik fel, és igen fontos feladatuk még az elhasznált energia kilökése is.
A Choa Kok Sui Mester féle prána gyógyításban 11 főcsakrával dolgozunk.

A prána gyógyítás alaptechnikái

Pásztázás

A pásztázás a teljes energiarendszer (aura rétegei, csakrák, belső szervek) kézzel történő érzékelését, vagy “kitapintását” jelenti a fizikai test érintése nélkül. A pásztázási technika segítségével felismerhető az energiatest egyes részein tapasztalható prána felgyülemlés vagy prána hiány.

Tisztítás

A tisztítás technikája lehetőséget biztosít az energiatestben lévő piszkos, szennyezett, elhasznált, beteg energia eltávolítására.
A tisztítás végezhető:

  • az energiatest egészén (általános tisztítás, aura tisztítás)
  • helyileg (csakrákon, szerveken, beteg területeken).

A szennyezett energia eltávolítása legalább annyira fontos (sokszor még fontosabb), mint az energetizálás, mivel nagyban elősegíti a gyógyulás folyamatát. Sok kisebb betegségnél csupán a tisztítással komoly állapotjavulás érhető el! A tisztítás elmaradása, vagy helytelen alkalmazása rontja a gyógyulás esélyeit, fokozhatja a fájdalmat és egyéb tüneteket, és nemkívánatos reakciókat idézhet elő.

Energetizálás

Energetizálás során éltető energiát, pránát juttatunk a pácienshez oly módon, hogy a fizikai testét nem érintjük, csak az energiatestben, aurában dolgozunk. A kapott prána energia segítségével a páciens öngyógyulási folyamatai felgyorsulnak. Az energia átadása irányulhat konkrét szervre, testrészre is, vagy irányulhat az energiaközpontokra (csakrákra) is. Ez esetben az energia láthatatlan csatornákon (meridiánokon vagy nadikon) keresztül áramlik szét. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy nagyon rövid idő alatt (akár néhány másodperc alatt) jelentős mennyiségű, öngyógyulást segítő prána áramolhasson át a páciens energiatestébe.

A prána gyógyítást nemcsak a betegségek kialakulásakor alkalmazhatjuk hatékonyan, de jelentős szerepe lehet a megelőzésben is, hiszen amikor zavarok keletkeznek a fizikai testben, az jól érzékelhető az energiatestben is.

A prána gyógyítás hatása és célja

Megelőzhető a betegségek kialakulása, mert az energiatest már a fizikai test elváltozása előtt jelzi a fennálló problémát.
Általános és helyi tisztítás segítségével eltávolíthatók az energiatestben lévő elhasznált, beteg energiák. Ezzel sok esetben már azonnali enyhülést lehet elérni.
Speciális energetizálási technikával egészséges, életerős energiát juttatunk az energiatestbe, s ezáltal a szervezet öngyógyító folyamatai jelentősen felgyorsulnak.
A módszer alkalmas önmagunk és mások hatásos kezelésére.
Különböző légzéstechnikákkal lehetőség van a test energiaszintjének jelentős növelésére, mely pozitív hatással van egészségünkre, közérzetünkre és gyógyító erőnkre.
Egy különleges és csodálatos meditáció által egyrészt erőteljes spirituális fejlődés érhető el; másrészt a meditáló nagy mennyiségű élet-, és gyógyító energiához jut.
Bővebben az Ikerszív meditációról ITT olvashatsz >>>

Mi szükséges a prána gyógyításhoz?

A prána gyógyítást viszonylag rövid idő alatt bárki megtanulhatja, aki átlagos koncentrációs képességgel rendelkezik, valamint akinek nyitott a gondolkodása és jó az ítélőképessége, és nem utolsó sorban kitartó. A prána gyógyítás alapelvei és technikái néhány alkalom alatt elsajátíthatóak. Az autóvezetéshez hasonlóan azonban a prána gyógyításban is a magas szintű tudáshoz sok-sok gyakorláson keresztül vezet az út. Choa Kok Sui Mester célja az, hogy minden családban legyen egy képzett pránagyógyító.