Ikerszív meditáció

„Ahogy a Prána Gyógyítással is csodálatos gyógyulásokat tudunk elérni egyszerű és súlyos betegségeknél egyaránt, úgy az Ikerszív meditáció gyakorlásával is csodálatos módon tudjuk az egész Földet gyógyítani, harmóniát és békét teremtve a világban.”                                                                                                                          Choa Kok Sui Mester

Az Ikerszív-meditáció egy olyan meditációs technika, amelynek célja az Isteni Szeretet (Bhakti) átélése, megélése. Ez a világ szolgálatának egy formája is, hiszen a világ harmóniája egy bizonyos fokig azzal valósul meg, hogy az egész földet szeretettel áldjuk meg.

Az Ikerszív-meditáció azon az elven alapul, hogy némelyik főcsakra a tudat bizonyos magasabb szintjeinek vagy horizontjainak kapuja. Ahhoz, hogy elérhessük a megvilágosodást vagy a kozmikus tudatot, a korona csakra megfelelő aktiváltsága szükséges. Az ikerszív kifejezés a szív csakrára és a korona csakrára utal, előbbi az érzelmi szív, utóbbi az isteni szív központja.

Amikor megfelelően aktiváljuk a korona csakrát, 12 belső szirma kinyílik, és felfelé fordul, hogy a spirituális energiát, amelyet a test más részeihez továbbít, magába szívja. Szent kehelyként is szokták szimbolizálni. Amikor a korona csakra erősen aktivált, fénykör vagy glória jelenik meg a fej körül. Ez az oka annak, hogy a különböző vallások szentjeinek glória van a feje körül.

Amikor valaki Ikerszív meditációt végez, isteni energia ereszkedik le hozzá, és isteni fénnyel, szeretettel és erővel tölti el. Az isteni energia csatornájává válik.

A korona csakra csak akkor aktiválható megfelelően, ha előtte a szív csakrát aktiváltuk. A szív csakra a korona csakra belső részére hasonlít a 12 szirommal. A szív csakra a korona csakra alsó megfelelője. A korona csakra a megvilágosodás, az isteni szeretet és a mindenséggel való egység központja. A szív csakra a magasabb érzelmek, az együttérzés, az öröm, a szeretet, a törődés, és más kifinomult érzelmek központja. Az isteni szeretet megtapasztalása csak kifinomult, magasabb érzelmek fejlesztésével érhető el.

A szív és a korona csakra aktiválásának sokféle módja van. Fizikai mozdulatokkal, hatha jógával, jóga légzéstechnikákkal, mantrákkal és vizualizációs technikákkal egyaránt elérhető. Mindegyik módszer működik, de a két csakra aktiválásának leghatékonyabb és leggyorsabb módja a szeretet meditációk. Amikor a szív és korona csakrák segítségével szeretettel áldjuk meg a Földet, a csakrák a spirituális energiák csatornáivá válnak, és ezáltal aktiválódnak.

Akinek megfelelően aktivált a korona csakrája, akár a megvilágosodás állapotát is elérheti. Ez persze nem törvényszerű, igen sok gyakorlást és türelmet igényel. Ikerszív meditáció közben meditálunk még a fényről és az “OM” mantra közötti szünetekről. Az intenzív koncentrációnak nemcsak az “OM” mantrára kell összpontosulnia, hanem a köztük lévő szünetekre is, vagyis a csend pillanataira is. Így tapasztalhatjuk meg a belső csendet, a belső békét. Az a csodálatos élmény, amit Ikerszív meditáció közben átélhetünk, semmihez sem fogható.

Ikerszív meditáció (magyar)

Ikerszív meditáció (eredeti)