Hogyan működsz? A létezés alapjai.

Emberi életed során alapvetően három erő, három általad is felfogható dimenzió határozza meg működésedet. Ez a hármas fogat a fizikai valóságod, vagyis a fizikai tested, az érzelmi-gondolati világod, és az energiatested, vagyis az aurád. Ezek a valóságban persze nem szétválaszthatóak, egymásra hatnak, egymásból születnek, és folyamatos kölcsönhatásban vannak egymással.

Tekintheted ezeket a minőségeket halmazoknak is. Úgy képzeld el, mintha lenne egy külső nagy halmaz, ez az energiatested, ezen belül találhatod az érzelmi-gondolati meződet, és legbelül pedig a fizikai testedet, annak minden egyes atomjával együtt.

Hangsúlyozom, hogy most csak az érthetőség kedvéért választjuk szét ezeket látszólag különálló részekre. A valóságban azonban ezek egyek. Egymásból születnek és egymásban halnak el.

Manapság leginkább a fizikai valóságod az, amit behatóbban ismersz, mivel korunkban leginkább az anyagi világ az, amire leginkább figyelsz, és amit tudósaink is kutatnak. Gyakorlatilag az a helyzet, hogy a mai tudomány még az érzelmeket és a gondolatokat is az anyagban keresi, az anyagból eredezteti. Ez persze egy merőben téves elképzelés, hiszen a valóságban ez pont fordítva működik. Az érzelmek és gondolatok hozzák létre a fizikai valóságot. Gondolj csak bele: minden egyes tárgy, amit a hétköznapokban használsz, is úgy születik, hogy azt valaki először kigondolja, kitalálja, és csak ezek után fog megjelenni a fizikai világban.

Ma már tudományos tény, hogy a testedet felépítő atomok 99%-a üres tér. Ebből következik, hogy a tested, amit Te tömör összefüggő anyagnak érzékelsz, annak valójában 99%-a szintén üres tér. Tehát tulajdonképpen a szem a testnek csupán 1%-át képes csak érzékelni. Ezek alapján azért érezheted, hogy a szemedre támaszkodni minimum merész vállalkozás, amikor a világot és annak működését szeretnéd megismerni. Tulajdonképpen a fizikai anyag sem más, mint rezgések összessége, különböző frekvenciájú energiák halmaza.

Az életedben az igazán lényeges és meghatározó dolgok a szem számára láthatatlanok.

emberi_mukodes2

A világot valójában az érzelmek és a gondolatok irányítják. Az emberiség világában semmi nem történik, és semmi nem jön létre érzelmek és gondolatok nélkül. Ezért tartalmazza az érzelmi-gondolati halmaz a fizikai halmazt, és nem fordítva. Nos, ez a birodalom már lényegesen ismeretlenebb terület a tudomány számára, hiszen a gondolatok és érzelmek működését nem lehet leírni fizikai és kémiai képletekkel. De a tudósok becsületére legyen mondva, kitartóan próbálkoznak. És látszólag néha azért érnek is el apróbb sikereket. De az érzelmeket és a gondolatokat megmagyarázni, kielemezni hamvában holt próbálkozás.

A gondolatok és érzelmek is energiahullámok. És mint ilyenek, nyomot hagynak természetesen a fizikai valóságokban is. Megfelelően kifinomult műszerekkel, akár még mérni is lehet ezeket a rezgéseket. Ahogy fejlődik a tudomány, azok a hátárok, amiket most az érthetőség kedvéért húztunk a halmazaink közé, természetesen egyre inkább kitolódnak. Hiszen mint már mondtam, valójában ezek a határok nem is léteznek.

Az ember érzelmi-gondolati működését száraz fizikai tényekkel és képletekkel nem, de a finom energiák világának elveivel körbe lehet írni, hellyel-közzel meg lehet érteni. Ugyanis a gondolatok és az érzelem nem mások, mint finom rezgések, energiahullámok.

Ezek az energiák alkotják magát az aurát, más néven az ember energiatestét. Ezt az energiamezőt, amely körbeveszi és áthatja a fizikai testet, ugyan úgy tudod befolyásolni, mint magát a fizikai testedet. Az erre az energiamezőre gyakorolt hatások idővel minden esetben megjelennek a fizikai testben is. Ezt nevezhetjük átíródásnak is.

Kézen fekvő tehát, hogy ennek az energiamezőnek a befolyásolásával képessé válhatsz befolyásolni mind a mentális, mind a fizikai állapotodat.

Amikor megismered az energia tested működését, és annak kapcsolatát a fizikai testeddel valamint az érzelmi-gondolati működéseiddel, akkor képessé válhatsz ezeket harmóniába állítani, összehangolni. És ez egy igen hatékony módja lehet a gyógyulásnak, valamint a mentális és fizikai egészség megőrzésének.

Földi Gábor

Szeretnél többet megtudni arról, hogy az energetikai-, az érzelmi- és a fizikai világod hogyan kapcsolódnak és hogyan befolyásolja egyik a másikat?

Szeretnéd tudni, hogyan érhetsz el érzelmeidben és egészségedben stabilitást, harmóniát?

Tarts velünk november 7-8-án!

Két napos szeminárium az emberi működésről.
Energia. érzelem, test. >>>