Életvezetési tanácsadás – life coaching

A döntéskényszer

Életed látszólagos döntések sorozatából áll. Amikor reggel felébredsz, döntesz, hogy aznap milyen ruhát vegyél fel, mit egyél, kit hívjál fel telefonon, este milyen filmet nézzél a TV-ben, stb. Ezeknek a döntéseknek a többségét rutinból, szinte észrevétlenül hozod meg, különösebb nehézségek nélkül. Igen ám, de mindenkinek, még neked is vannak olyan fordulópontok az életedben, amikor a döntés (vagy nem döntés) súlya nyomasztóan nehéznek tűnik, amitől aztán képtelen leszel dönteni. A döntés kényszere szép lassan elhatalmasodik rajtad, és úgy érzed, egyre mélyebbre kerülsz egy gödörben. Minél inkább rád telepszik a tehetetlenség érzése, annál inkább elveszettnek fogod magad érezni. Ilyenkor beszélhetünk már elakadásról. Ezeknél az útelágazásoknál már nem a kiskosztüm hosszáról vagy a cipő színéről való döntésről beszélünk, hanem olyan kardinális kérdésekről, amelyekről azt érzed, hogy alapvetően meghatározzák a további életedet. Tehát súlyos döntésnek, nehéz döntésnek ítéled meg a helyzetet.

Az elakadás

Természetesen először fel kell ismerned, pontosabban el kell ismerned magadnak, hogy életed ezen szakaszában olyan elakadáshoz érkeztél, amit látszólag nem vagy képes megoldani egyedül. És azért látszólag, mert a döntéseket valójában mindig Te hozod meg. De néha külső segítséget kaphatsz a tisztánlátáshoz. A döntésképtelenség, a gyengeség az gyengeség. Ezen nincs mit szépíteni, és ezen nincs is mit szégyellni. Bárkivel előfordulhat, még veled is. A problémákkal szembe kell nézni! Csak ez adhat megfelelő megoldást. Ellenben felismerni az elakadásodat és segítséget kérni, az óriási erőt és bátorságot feltételez. Őszintének lenni magaddal szemben a legnagyobb erő. És hidd el: képes vagy rá!

coaching1

A problémák főbb típusai

Megfigyeléseim szerint három nagyobb csoportba oszthatók azok az elakadások, melyeknek igazán nagy jelentőséget szoktunk tulajdonítani. Ezek egy súlyos betegséggel való szembenézés, egy gyötrő, fájdalmakkal megélt kapcsolati (nem csak párkapcsolati) probléma, és az anyagi biztonság érzésének elvesztése (vagy meg nem találása). Tehát a megoldhatatlannak érzékelt problémáidat erre a három típusra oszthatjuk: egészségi, lelki, és anyagi. Természetesen ezek valójában egymásból születnek, szorosan összefonódnak. De ha szavakba szeretnéd önteni az elakadásod okát, nagy valószínűséggel a három közül fogsz egyet választani (adott esetben akár többet is).

De miért tudna nekem bárki is segíteni, ha én magamnak nem tudok?

Segíteni és a vélt vagy valós problémát megoldani két teljesen különböző dolog. Az elakadást rajtad kívül senki nem fogja tudni megoldani. Erre csak Te vagy képes. És akár hiszed, akár nem: képes vagy rá. Segíteni viszont sok esetben tud egy kívülálló személy. Ennek az az egyszerű oka, hogy aki nincs benne a Te gödrödben, az felülről képes szemlélni a helyzetet. És ebből a perspektívából olyan részleteket és egészeket is lát, amit Te éppen nem veszel észre.

A tanácsadó, a segítő szerepe

Egy jó tanácsadó, egy remek terapeuta sosem ad kész megoldásokat neked. Egyszerűen utakat, lehetőségeket világít meg számodra, amiket Te a nagy szenvedéstől és küszködéstől elvakulva nem veszel észre. Személyiséged fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy úgy éld meg a helyzet feloldását, hogy 100%-ban tudd: Te vagy, aki megoldottad az elakadást. De valójában ez nem is lehet másképpen.

coaching2

És hogy miért éppen én leszek neked a megfelelő tanácsadó, segítő?

Nos, ezt én nem tudhatom. Erre csak Te adhatsz választ, ezt csak Te tudhatod. Sok ezer éve járom a létezés végtelen óceánját. Rengeteg különböző élethelyzetet éltem át, sok mindenre emlékszem. Néha olyan dolgokra is, amik még meg sem történtek. Amikor veled szemben ülök, olyan személyiségeidet is látom, amiknek a létezéséről talán Te magad sem tudsz. Így könnyebben átlátom azt a káoszt, amit teremtettél magadnak. Talán ezért is tudok segíteni. De ezek csak szavak. Az egyetlen valódi tudás a tapasztalás. Gyere el, beszélgessünk, és tapasztald meg azt a csodát, amit egy közös “utazás” adhat!

Földi Gábor
Life Coach

Az ülések helyszíne: Tudat-OM Önismereti Műhely, 1149 Budapest Várna u. 12.

A konzultáció díja: 10.000,- Ft / 1,5 óra


Jelentkezz konzultációra!

Név *

Email cím *

Telefon *

Mire szeretnél jelentkezni? *
Energetikai kezelésPárkapcsolati tanácsadásÉletvezetési tanácsadás

Üzenet

Írd be az ellenőrző kódót!
captcha