Amikor fáj a fejed

Amikor fáj a fejed

Egymás mellett ballagtak az ösvényen. A reggeli napfény a fák lombjai közül néha meg-megvillant az avaron, mintha csak jelezné az út irányát. Edina egy almát szorongatott a kezében, és talán azon elmélkedett, hogy kérdezzen, vagy inkább beleharapjon a gyümölcsbe. Aztán az előző mellett döntött:

– Gábor, sokszor fáj a fejem, és gyakran a nyavalyás migrén is gyötör. Van valami jó ötleted, hogy mivel tudnám ezt megszüntetni?

– Hm…a buksi.
Nos, a fejed alapvetően az emberi személyiséged kifejező eszköze. A körülötted létező világgal rajta keresztül kommunikálsz. Az öt fizikai érzékszerv közül négy itt található. Gondolati és érzelmi hullámaidat leginkább ezen a testrészen keresztül sugárzod ki a külvilágba.

– Sugárzom ki? Mi vagyok én? Egy érzelmi hősugárzó?

– Fején találtad a szöget…ha már a fejfájásnál tartunk – nevetett Gábor.
A spirituális, valamint az érzelmi és mentális valóságod itt találkozik és fonódik össze. Gyakran mondják, hogy a koponya a spirituális valóság, a tudat, az eredendő információ szimbóluma, míg a koponya körül található lágy szövetek pedig az érzelmi és mentális világodat szimbolizálják. És sok igazság van benne.
Ez egy roppant összetett és első látásra bonyolult rendszer (és valljuk be, másodikra is). Fejfájásod gyakorlatilag bármitől lehet. Hiszen ki ne élne meg élete során olyan állapotot, amikor a harmónia ezekben az egységekben megbillen.
A túl sok gondolkodás, a túl sok agyalás, vagy az érzelmeid meg nem élése, elfojtása mind okozhatnak fejfájást. És ha ez az állapot sokszor sokáig fennáll, akkor akár migrén is kialakulhat.

– Na de mik azok a konkrét események, amik felboríthatják ezt a harmóniát?

– Például ha folyamatosan kényszeríted magad arra, hogy valamilyenné válj, amilyen alapvetően nem vagy. Vagy ha rendszeresen erőszakolod meg magad, hogy olyan dolgokat tegyél meg, amiket minden porcikád ellenez. És itt most nem a takarításra, vagy a mosogatásra gondolok. Hanem azokra az élethelyzetekre, amikben már mentálisan gyötröd magad.
Amikor rögeszméddé válnak dolgok, amikor a görcsös akarás csapdájában pörögsz, vagy amikor az aggódás, a szorongás vagy a félelem uralja majd minden gondolatodat. Ilyenkor már az energia nem áramlik az aurádban, hanem egy helyben cirkulál.

– Mert minden csak energia – fűzte hozzá Edina a már sokat hallott mondatot.

Látom, ezt a leckét jól megtanultad – nevetett.
És ha már itt tartunk, a fejfájásnak nagyon jól „látható” energetikai képe is van. Nagyon fontos, hogy az energia az aurádban mindig tiszta legyen. És ezt a legegyszerűbben úgy érheted el, hogyha nem csinálsz semmit – nevetett fel ismét.

– Mi az, hogy nem csinálok semmit??

Amikor fáj a fejed

Amikor fáj a fejed

– Eredendően a rendszer folyamatosan veszi fel a „térből” a friss energiát és löki ki az elhasznált, koszos energiát. Tudod, pont úgy, mint a légzésnél. De ha valahol megakasztod ezt a harmonikus áramlást, akkor ott az elhasznált energia elkezd felgyülemleni, és előbb vagy utóbb fizikai tünetet, betegséget fog okozni. És mivel ezt az energia áramlást leginkább a gondolataid és az érzelmeid befolyásolják, irányítják, nem igen tudod elkerülni, hogy ne csinálj semmit. Hiszen folyamatosan gondolkodsz és érzel.
Ha egyfolytában pörög az agyad, tulajdonképpen a saját fejed foglya leszel. Gyakran lehet ennek következménye, vagy akár az oka is, amikor valamit képtelen vagy elfogadni magadban. Eszeveszett módon keresed a megoldást, minél gyorsabban akarsz túljutni a vélt vagy valós problémán. Gyötröd magad, türelmetlen vagy, kérdéseidre azonnal akarod a válaszokat.
Na ezzel nem segítetted, csupán megrekeszted az energiák szabad áramlását.
Szerencsére sok hasznos technikát ismer az emberiség már az ősidők óta arra, hogyan lehet az energiatestet, az aurát megszabadítani ezektől a felgyülemlett, koszos energiáktól. Így a fejfájást is remekül lehet „gyógyítani” ezekkel a módszerekkel. De a technika az csak technika. Önmagában mit sem ér, ha nincs mellette a megértés, a tudatosság. Ha nem tudod, hogy mi miért történik benned.
Mert amíg az elakadás eredendően nincs megszüntetve, addig a tünet időről-időre úgyis visszatér.

Közben elérték a hegy lábát. Ahogy felnéztek, látták, hogy az ösvény itt elszűkül és kígyózó szerpentinként halad a harmatfelhőbe burkolódzó csúcs felé.

– És mi a helyzet magával a migrénes fejfájással? – kérdezte Edina.

– Nos, tudod, már öreg vagyok. És mivel a következő bő félórában a levegővételre fogok erőteljesen koncentrálni, ezért ezt majd odafent megbeszéljük – mosolygott Gábor.

– Jól van Nagyapó. Addig megeszem az almámat. Kérsz? Hátha jobban megy a mászás –tette hozz huncut vigyorral az arcán Edina.

Földi Gábor
részlet a Beszélgetések könyvéből

Szeretnél többet megtudni az energiák világáról? Szeretnéd megismerni életed, sorsod ok-okozati összefüggéseit? >>>