A torokproblémák mentális gyökerei

Krupp, gégegyulladás, torokgyulladás, köhögés, asztma

A torokban találhatóak a hangszalagok, a gége és a garat. A torok az önkifejezés és a kommunikáció legfontosabb eszköze a fizikai világban. Az energiatestben itt található a torokcsakra, ami a kreativitás és az igazságérzet központja. Szoros szimbiózisban él és együttműködik a szex-csakrával, ami az alsóbbrendű kreativitás (fajfenntartás-ösztön) központja. Bizonyos értelemben ez is egyfajta kommunikációs csatorna két ember között.

A gondolataid leginkább a szavakon keresztül jelennek meg a fizikai világban.

Tulajdonképpen ez a gondolat valódi teremtő folyamata. A legrövidebb út a gondolat matériában való megjelenítésére a kimondott szó. Szavakkal bárkit az égbe lehet emelni, vagy akár a pokolba lehet taszítani. Ezért nagyon fontos, hogy mit gondolsz és leginkább, hogy mit mondasz. A negatív gondolatok negatív érzelmi hullámokat indítanak el, míg a pozitívak természetesen pozitívokat. Ez a megvalósító folyamat még inkább felerősödik, ha már szavakban is kifejezésre kerülnek a gondolatok.

Előbb vagy utóbb a testben is megjelenik a folyamat eredménye valamilyen fizikai érzet, rosszabb esetben tünet, vagy betegség formájában.

Amikor olyan negatív esemény ér, amitől „eláll a lélegzeted”, vagy úgy érzed, beléd szorul a szó, a ki nem mondott, el nem engedett levegő, hangok és szavak energiablokkokként kezdenek felgyülemleni a torok energiaközpontban.

Ugyan ez történik, amikor az önkifejezésed valamilyen oknál fogva sérül vagy akadályokba ütközik.

Felnőttként gyakran párkapcsolatban, családban vagy munkahelyen kerülhetsz olyan konfliktusba, ahol nem mered felvállalni saját érzéseidet, gondolataidat. És bár nagyon szeretnéd elmondani a véleményedet, álláspontodat, de tartva a következményektől, ezeket magadba zárod, elfojtod.

A gyermekeknél ezek a problémák gyakran megjelennek. A gyermek még nem illeszkedett be a társadalomba, nem érti annak túlbonyolított működését. A kommunikációja bár sokkal szabadabb, mint a felnőtteké, mégsem tudja sok esetben megértetni magát a felnőttekkel. Nehezen fejezi ki önmagát, nem ismeri még a „trükköket”, amiket a felnőttek használnak. Sok esetben úgy érzi, hogy őt nem értik a felnőttek (és ez gyakran így is van).

A gyermekek kiválóan érzékelik szavak nélkül is a körülöttük zajló érzelmi hullámokat. A környezet minden apró rezdülését felveszik. Gyakorlatilag nem nagyon lehet előlük eltitkolni semmit, ami érzelmi alapú. Viszont ezeket a felvett érzelmeket nem tudják magyarázni, nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Sok esetben a saját kis világukba sem tudják beintegrálni. Ilyenkor ezek az elfojtások fülfájás (nem akarom hallani), krupp vagy asztma (nem kapok levegőt) formájában törnek a felszínre.

Ezek az elfojtott, kiáramolni nem tudó energiák aztán felhalmozódnak a torokcsakrában. A pangó energia viszont előbb vagy utóbb ki fog robbanni. Minél jobban visszatartod, minél jobban elfojtod, annál hevesebb lesz a fizikai kísérő tünet.

Gyermekeknél ez sok esetben torokgyulladásban, kruppos tünetekben, vagy akár asztmában nyilvánulhat meg. Egy gyermek ezeket a problémákat 6-7 éves korára általában kinövi. Ekkor már „beállva a sorba”, ismerve a társadalmi kommunikációs szabályokat, sikeresebben tudja kommunikálni gondolatait, érzelmeit.

Felnőtteknél már korántsem ilyen „egyszerű” a helyzet. Egy munkahelyi vagy párkapcsolati problémát nehéz „kinőni”.

Sokan küzdenek ezért olyan tünetekkel, mint a hörghurut, állandósult köhögés, rendszeres torokgyulladás vagy pajzsmirigy problémák. Ezekben az esetekben mindig a torokcsakrában felgyülemlett, pangó energia jelenti a gondot, amit a ki nem mondott szavak, elfojtott gondolatok okoznak.

És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a torkon át veszed magadhoz az élethez szükséges levegőt, vizet és az ételt is. Vagyis a torkodon keresztül nyeled le a valóságot. Szoktad is mondani: ezt már nem tudom lenyelni. Ilyenkor is ellenállásba ütközik a szabad energiaáramlás.

Azok az érzetek, amiket úgy fejezel ki, hogy „gombóc van a torkodban”, vagy „összeszorul a torkod”, mind arra utalnak, nem tudod az adott helyzetet a maga valójában felfogni, befogadni, elfogadni.

Mi a megoldás?

A torokcsakra megfelelő, akár rendszeres energetikai tisztítása nagyon sokat segíthet ezeknek a problémáknak a feloldásában. De a legfontosabb, hogy merd vállalni a saját életedet, merd felvállalni érzelmeidet, bátran fejezd ki gondolataidat, érzéseidet. Még akkor is, ha tartás vagy félelem van benned az esetleges következményektől.

A kommunikáció jelenlegi világunkban alapvető fontosságú. Ismerd fel saját igényeidet, és bátran kommunikáld ezt a világ felé. Beszéld ki problémáidat, engedd szabadon áramolni a gondolataidat! És ami nagyon fontos: közben mindig figyelj!

Légy bátor, vállad fel önmagad, és engedd szabadon a hangodat!

Földi Gábor

Szeretnél többet megtudni a betegségek mentális okairól?
Szeretnéd megtanulni, hogyan tudod a betegségeket megelőzni vagy a test gyógyulási folyamatait felgyorsítani?
Iratkozz be kurzusainkra!

  1. Energetikai alapismeretek
    2. Színes fényfrekvenciák a gyógyításban
    3. Prána pszichoterápia, telepatikus önvédelem
    4. Kristály gyógyászat